Pagina's

zondag 29 september 2013

Mighty Mouse strikes...jeugd Brunssum scoort in eerste klas

Zo'n twaalf uur later, schrijf ik dit stuk met dubbele emoties. De puntendeling (5-5)tegen Sittard was helemaal niet verkeerd, echter had er veel meer ingezeten. Sittard kwam niet zoals verwacht met Guttierez, maar met van Hove en Donners, naast kopman Hans Frings. Dat zou perspectief moeten bieden in een thuiswedstrijd, echter het verliep anders.
Met van Hove in de hoofdrol voor de Sittardenaren en voor Brunssum onze kleine 'Mighty Mouse' Ryan Cranen. De jeugdspeler maakte zijn debuut bij de senioren met succes. Hans Frings wist eerst de winst nog  ternauwernood veilig te stellen,  maar Donners kon het hoofd niet boven water houden tegen het talent. Cranen liet hem alle hoeken van de tafel zien. Hij was daarbij tegen van Hove ook dichtbij winst, maar door de ervaring van de Sittardenaar schoot hij net tekort. Al met al de 'nul' is van het scorebord en mag Mighty Mouse terugzien op een meer dan geslaagd debuut.
Ondergetekende daarentegen had een hele andere middag, hij moest twee keer zwaar in het stof bijten tegen uitgerekend Frings en van Hove. Was de 'internetbattle' op papier nog gewonnen door Sponge, de realiteit liet een ander beeld zien. Onze Teiger, tsja toch nog een beetje van ons, kwam met 2-0 voor en het doembeeld 3-0 lag in het verschiet. Een nachtmerrie voor Sponge? Een stripfiguur in een thriller, hoe dan ook in de vijfde game moest hij verdiend capituleren en schrok hij wakker.
Maar daarvoor was de toon al gezet. Van Hove had weinig problemen met Sponge, die hem met zijn natuurlijke backhand slagen van de 100 procent afhielp...au.
De enige honderd procent die overeind bleef was het dubbel. Na een 2-0 achterstand knokte Dexter Dave hard terug met Sponge. Hij pakte na een ongelukkige nederlaag (dat was nummer vier achter elkaar) twee knappe overwinningen en is terug. Brunssum haakt even af voor de eerste plek en heeft volgende week de zware uitwedstrijd tegen Armada op het programma staan.

3 opmerkingen:

Teigetje zei

Hey Sponge,

Het was een ouderwets spannende strijd weer, bij mijn oude clubje, dat inderdaad ook nog altijd mijn clubje is naast Sittard.
Het spel van Ryan was absoluut knap, complimenten, hoewel jij over hem schrijft met een licht roze Brunssum bril op, ternauwernood vind ik een iets te zwaar woord. Maar het manneke komt er wel, absoluut!
Onze battle verloor je m.i. wel al via internet, maar we speelden achter de tafel een fantastische pot, wederom! Veel respect voor je, allebei vaker in geslagen positie, en toch als een leeuw terugvechten. Jouw spin overtrof jou zelf, maar mijn blok overtrof mijzelf daardoor ook weer. Blij dat ik van je won, hoewel winnen van een oud teamgenoot toch anders voelt, het was je gegund! Revanche in Sittard voor je, doe je best!

Anoniem zei

Heren respect, zo mag ik het graag zien en horen.
Ex Teammate van jullie
Iceman

Unknown zei

Hey Teiger,
Het was idd een ouderwetse strijd waar alles werd gegeven. Veel succes in de rest van de competitie...tot in Sittard...