Pagina's

zaterdag 25 april 2009

Brunssum met een been in eerste klasse

Brunssum heeft de eerste degradatiewedstrijd tegen Kluis thuis met 4-5 verloren. In een uiterst spannend duel wist Mike Kroon de titel man of the match te veroveren door drie keer te winnen. In deze knotsgekke wedstrijd werd het uiteindelijk 4-4 en kon Jan Willem Grannetia het beslissende punt tegen een strijdende Hans Frings scoren. Volgende week kan Kluis het afmaken, of Brunssum een derde duel afdwingen. later meer....Voor de neutrale toeschouwer was deze wedstrijd meer dan het aanzien waard, echter toch blijven spelers met gemengde gevoelens achter hoe deze competitie procudereel verloopt.

In geen enkele sport is het mogelijk om met zoveel (dikke) nederlagen toch nog een kans te maken op handhaving (lees: Kluis). Het is geen zwaktebod- ondanks dat dit verlies flink pijn doet blijf ik een sportman en heeft de beste van de dag gewonnen- volgende week weer een nieuwe en laatste kans. We wisten van tevoren al hoe het zou lopen, ( Lees verderop terug in de blog)maar het is wel extra wrang dat Brunssum nog alle zeilen moet bijzetten, om hoofdklasser te blijven. Terwijl op een haar na de promotiepoule werd gemist. Daarom is het van belang dat de bond, eindelijk een keer de verantwoordelijkheid neemt, om met teams in gesprek te gaan wat zij willen. Dit systeem slaat kant nog wal!
Desalniettemin niet getreurd volgende week weer een nieuwe beurt. Brunssum mag laten zien wat het waard is en voor extra kantineomzet zorgen in de derde wedstrijd.

Geen opmerkingen: