Pagina's

maandag 17 september 2012

'De hoofdrolspelers staan buitenspel bij LK 2013'

De opzet van het Lk 2013 verandert drastisch, lazen we op de website van de NTTB Limburg. Mannen en vrouwen bij en tegen elkaar. Een andere indeling in de klassen i.p.v. licenties. Maar of dit een goede ontwikkeling is, moet nog maar blijken. Het is duidelijk; er moet wat binnen de sport gebeuren voordat de sport ten dode is opgeschreven. Onzer mooie sport waar alles in zit: een mix van bewegen, emotie, strijd en passie mag gewoonweg niet kapot gaan.
Zie nu de landelijke tendens. De 'landelijke' jeugdcompetitie heeft bij de meiden een reanimatiepoging ondergaan, waarbij het nog onduidelijk is wat het resultaat zal zijn. De kans op overleving is net zo klein als het hart dat faalt bij een echte stilstand. De noodklok, de laatste strohalm om een regiocompetitie voor deze groep te creëren komt wellicht te laat. Het is daarom goed dat er actie door de afdelingsbond wordt ondernomen, echter wat ik ontzettend jammer vind is dat de spelers niet actief zijn betrokken bij zulke beslissingen waarbij het LK op de schop gaat.
Mensen op het 'pluche' die niet of nauwelijks actief een bal slaan, met alle respect voor de inzet die zij tonen voor de sport, besluiten zo iets ingrijpend zonder de hoofdrolspelers fatsoenlijk te raadplegen en voor te lichten. Het staat als een voldongen feit op de site medegedeeld zonder dat erop kan worden geschoten, om uiteindelijk gedegen ten ijs te komen. Jammer, wederom een gemiste kans; het draait namelijk om de spelers. Hopelijk wordt dat de heren van de bond duidelijk!
Daarnaast zit er bij mij ook wel wat pijn rondom het licentiesysteem (om critici de mond te snoeren). Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Voor het eerst in een jaar of tien a vijftien 'degradeer' ik in mijn licentieklasse, naar een e-licentie. Toch vreemd dat je een licentie kwijt raakt op punten die alleen de competitie betreft. (dat terwijl er meer is dan de competitie alleen; neem bijvoorbeeld een Leon Houben jarenlang eerste/eredivisie ervaring, die door omstandigheden niet kan spelen en dan een 'd-licentie' krijgt toebedeeld...dat is toch regelrechte waanzin. Maar ja, het is dan makkelijk om alleen 'feedback' te geven vanaf de computer of papier. Mensen van de bond overleg met je leden; de spelers daar draait het om...

Tip: creëer ook in  de afdeling een ranglijst, waardoor je een beter beeld krijgt van de sterkte van een speler. Een onofficiële ranglijst werd al eens door een speler van Sittard gepubliceerd. Gebruik zijn kennis en kunde. 

Geen opmerkingen: