Pagina's

vrijdag 14 september 2012

LK (eindelijk) een nieuwe opzet?!


Onderstaande mededeling staat te lezen in het laatste wedstrijdbulletin van de Limburgse bond. Er zal een mix gaan plaatsvinden tussen mannen en vrouwen, i.p.v de gescheiden opzet. 
Ik vraag me af hoe de indelingen dan worden opgezet... to be continued!



'De derde vooraankondiging van de Limburgse Kampioenschappen 2013 in Panningen.
Deze keer met de mededeling dat het toernooi behoorlijk 'op de schop' gaat. Er zijn een aantal ingrijpende wijzigen aangebracht, die in het kort hieronder worden weergegeven.
Een van de ingrijpendste wijzigingen is, dat er zal worden afgestapt van de

scheiding tussen dames en heren, resp. jongens en meisjes.
Ook wordt de klassenindeling aangepast, waardoor het aantal klassen behoorlijk zal verminderen. Zowel bij de senioren als de jeugd zal nog maar in 6 klassen worden gespeeld. Beginnend met de Topklasse (voor spelers uitkomend in de landelijke competitie) t/m de 5
e klasse.
Verder bepaalt niet meer de licentie in welke toernooiklasse de speler/speelster wordt ingedeeld, maar de behaalde rating in de Najaarscompetitie. Voor indeling in elke klasse is een minimum te behalen aantal ratingpunten vastgesteld.
Eenzelfde opzet geldt ook voor het dubbelspel, waar bovendien als grote verandering nu de mogelijkheid wordt geboden aan gemengde teams om in te schrijven.
De verenigingssecretariaten zijn gisteren per e-mail door T & W geïnformeerd over de vernieuwingen in LK2013' 

Geen opmerkingen: