Pagina's

zondag 28 oktober 2012

Brunssum verslaat koploper

Brunssum heeft de titelkandidaat Red Stars in eigen huis de eerste nederlaag toegebracht; het werd 4-6 voor Brunssum, waarbij Heesbeen junior en Leon Schoonens 3x wisten te winnen.
Bij het binnenrijden in het Noord-Limburgse stad is het duidelijk: 'Venray bloeit' staat op de welkomsborden. Dat was ook in de competitie tot op heden zo. Dertien punten voorsprong op Brunssum als nummer twee bij de start van de wedstrijd. Mede door de dikke overwinning tegen Maastricht (0-10) op Zuid-Limburgse bodem is de competitie zo goed als gespeeld, tenminste de strijd rondom het kampioenschap. Desalniettemin is het voor de rest ongemeen spannend 'onderin'.
Brunssum dat twee weken geleden met dikke cijfers verloor (7-3) tegen concurrent Seta, moest dus vol aan de bak tegen 'Rooij' Het begin ging voorspoedig met 'Boywonder' Dani Heesbeen tegen Verblakt. Hij verving zijn vader uitstekend en zette zijn sterke seizoen bij de senioren gewoon door. Nadat onze Reus in Brunssum aan het langste eind trok, kwam hij niet aan zijn normale niveau tegen Toon Achten. Sponge had de grootste moeite tegen Peter Arts en had een 'dubieuze bal' nodig om de wedstrijd van een 2-0 achterstand om te turnen naar winst. Terwijl heel Venray de bal over de tafel zag gaan meende Sponge met zijn laserogen dat deze de tafel schampte.
Het dubbel ging daarbij jammerlijk verloren met het duo Heesbeen/Kobus. Heesbeen had daarnaast een 2-0 voorsprong genomen tegen Achten, maar zag dit als sneeuw voor de zon met dikke cijfers verdwijnen. Maar hij wordt niet voor niets Boywonder genoemt. In de vijfde speelde hij mentaal uitermate sterk voor een jeugdspeler (aangemoedigd door zijn teammates)en kwamen de Brunssumers wederom op voorsprong. Schoonens speelde wisselvallig tegen Verblakt echter net genoeg voor met de hakken over de sloot, waarna de weg open lag voor winst tegen de koploper. Heesbeen en Schoonens wonnen beide nog een keer tegen respectievelijk Arts en Achten. Kobus bleef met lege handen achter en zakt op de individuele klassering weg naar onderen. Verblakt, die hem normaal makkelijk ligt, mocht de eindstand enigszins verzachten.

Geen opmerkingen: