Pagina's

zondag 10 november 2013

Rapportcijfers...1B

Maastricht krijgt twee wedstrijden voor het einde een 9
De promovendus met Kang, Sneijders en Strobel spelen een uitstekende competitie en krijgen hoogstwaarschijnlijk waar ze recht op hebben, het kampioenschap. Werd er vals gestart in Horst tegen Armada (6-4), daarna werd iedere tegenstander naar de slachtbank gebracht. Chapeau, een teamprestatie van formaat, waarbij kopman Kang wederom bovenin meespeelt. Het zou echter teveel zijn alleen de prestaties aan hem toe te dichten. Sneijders speelt een goed seizoen en Strobel komt goed terug na een hernia

Armada was titelkandidaat nummer 1 in de eerste klasse B, tenminste naar mijn voorspelling. Het team krijgt een 7.
Good old Jan Hesen, Frank Buijssen en Hans den Bekker zijn te wisselvallig gebleken. Vooral de domper in en tegen Maastricht doet pijn (8-2)
Hans den Bekker lijkt de vorm maar niet te vinden, terwijl zijn teamgenoten vlak achter hem bivakkeren. Het kampioenschap lijkt te zijn beslist onder de kopmannen.

Sittard heeft meerdere spelers waaruit er kan worden geput. Dat bepaald ook de wisselvalligheid van de andere promovendus, die ternauwernood aan de eerste klasse werden toegevoegd door de promotiewedstrijd tegen Landgraaf te winnen. Dit geroutineerde team scoort een 6,5.
Hans Frings en consorten (5 andere spelers) teerden in het begin op de winst van Speedy, die gewoon als supersub honderd procent scoorde

Brunssum Het lijkt erop dat de nieuwe generatie eraan zit te komen. Daarmee doel ik niet op Davy van Loo, die van Kerkrade is overgekomen, maar op het jeugdteam 1, waarmee werd geƫxperimenteerd deze competitie. Ryan Cranen, onze mighty mouse, lijkt het snelste te ontwikkelen. Met 67% debuteren is klasse! Maar ook de andere Yaelle Rongen en Michelle Cranen groeien in hun spel.
De resultaten zijn dan ook wisselvallig, ware het niet dat er slechts twee keer 'compleet' werd gespeeld. Maastricht toonde vorige week aan dat een compleet team van Brunssum toch echt van een ander vaatje volgend seizoen moet gaan tappen willen ze de titel een keer gaan pakken.
Hierdoor is een 6,5 dan ook het maximale, mede door de goede inzet van de jeugd anders was een 5,5 beter op zijn plaats geweest.

Vijlen De vraag is wanneer het sympathieke team uit Vijlen gaat degraderen. Meerdere keren kropen ze door het oog van de naald door met een beslissingswedstrijd, of door terugtrekken van teams te handhaven. Voor de aanvang van de competitie was dit team dan ook degradatiekandidaat nummer 1. Buiten de vette overwinning tegen Red Stars hebben ze deze 'favorietenrol' ook niet kunnen ontlopen. het moet raar lopen als dit team dat als enige in een vaste samenstelling heeft gespeeld zich handhaafd. Het team blijft echter knokken voor elk punt en dat siert ze; hierdoor een 5

Red Stars Dit team presteerde ronduit teleurstellend, waarbij er fors werd verloren tegen verschillende teams. De leeftijd van de spelers is als een verzachtende omstandigheid te benoemen, maar als de 'oudere' generatie de verantwoordelijkheid had genomen om achter de tafel te verschijnen had er meer ingezeten. Vanaf wedstrijd 3 was al duidelijk dat zij volgend seizoen in de tweede klasse gaan acteren, hierom een 3

Geen opmerkingen: