Pagina's

maandag 5 oktober 2009

Keek op de week

Het vierde weekend spelen zit er alweer op. Volgende week Sittard en dan keren we het programma weer om. Het gaat zo snel, zowel met de punten als met de wedstrijden. Wil je nog even een terugblik op de tweede wedstrijd tegen Asterix hebben, kijk dan eens op de site van 'de Vedette'- tegenstander uit Noord-Limburg. De sympathieke Peter Baggen is nog een van de weinige (jonge) gasten (met zijn teamgenoten) die het aandurft om wekelijks een verslag te schrijven van de supersterren uit Blerick. Nou ja, bijna elke week dan. Het verslag van de wedstrijd tegen Brunssum liet even op zich wachten, maar dan heb je ook wat. Vreemd genoeg lijkt John Jongen niet veel indruk te hebben gemaakt in Blerick, want hij ondergaat een naamsverandering op de homepage van Asterix; John Janssen ;)
Nou is onze John nog niet helemaal in vorm, hij laat toch wel altijd van zijn spreken. In ieder geval zijn plank. Tegen Jose Baumler werd John zo ijzig stil dat hij terecht een 2-0 achterstand omboog in een 2-3. Zonder blikken of blozen een hand geven en zwijgen....onze iceman. Het lijkt dan wel alsof John en Sponge niet echt nog in vorm zijn maar dat komt door Winnie. Onze olijke knuffelbeer, knuffelt met zijn spel de laatste weken bijna iedereen dood. Alleen Penders bezorgde Winnie een nederlaag.
Dan onze Teiger: net weer in opmars met overwinningen, dan weer de pech met zijn rug. Insiders hebben verteld dat hij in een kuhrort zich laat verwennen door... en tussendoor ook nog even businessseat Utrecht-PSV kijken..ja,ja rugpijn.
Maar even terug met de verslagen..dat is het leukste en onzinnigste wat er is. Ik heb altijd een hekel aan de nabeschouwingen, bijvoorbeeld bij RTL 7 sport. De wijze mannen trekken even aan hun sigaar en zetten een Freudiaans gezicht op, om hun mening kracht bij te zetten.
Toch zou ik de (summiere) tafeltennisverslagen niet willen missen (vanuit elk niveau) bijvoorbeeld die van Ready, die altijd snel en trouw erop staan, Destatec; Remy Spreekt. Echter de laatste tijd lijkt hij zich meer op zijn eigen spel te richten. Niet te vergeten Sittard, met de snelle uitslagen en Falco.

Maar ook de NTTB Limburg met hun uitstekende nieuwsbrief- die een enkele keer is verschenen had zijn charmes met 'speler van de week' . Een prematuur schepseltje of een blijver? Maak eens een keuze heren Bobbo's.
Jammer genoeg zijn er ook (grote) clubs die verstek laten gaan. Red Stars (duurt veel te lang voordat het online staat en alleen ' de toppers' , Nieuwenhagen (waar is in vredesnaam jullie website gebleven?), in enige mate Heerlen (al is het leuk om de jeugdberichten te lezen). Gemiste kansen of wat? Er zijn genoeg tafeltennis'gekken' die jullie verrichtingen willen volgen. Allez!

5 opmerkingen:

de Frater zei

Een Freudiaans gezicht opzetten....?
Zozo, een straffe woordkeuze webmaster.

Ook de Frater mist de gedrevenheid bij veel mensen/clubs om even een wedstrijdverslagje te schrijven. Enkelen doen het en nog minder houden dit consequent een seizoen vol.
Hulde voor de volhouders!

Wees gegroet
Frater Venerius

Sponge zei

dag Frater,
alles goed daar in het noorden? Leuk dat je even reageert en dat je nog steeds tafeltennis minnend bent
gegroet Leon

de Frater zei

Ja tt minnend dat altijd, maar als je na 10 jaar je plank weer eens oppakt is dat niet altijd meer tt winnend. Gelukkig is er nog steeds zoiets als "honger naar de bal" en om het tt in Groningen weer nieuwe impulsen te geven is de Frater met 5 andere enthousiaste tt-ers bezig om een, reeds jaren "gestorven", vereniging nieuw leven in te blazen. Als het een beetje meezit heeft de afdeling Noord in 2010 een nieuwe vereniging erbij: TTV Vinkhuizen.
Dat is weer eens wat anders dan de immer teruglopende ledenaantallen van onze amateuristische knikkerbond!

Wees gegroet
Frater Venerius

Sponge zei

misschien kunnen we tzt een uitwisseling doen met Brunssum en Vinkhuizen?!

de Frater zei

Leuk idee Leon, maar eerst de vereniging op poten zettern en ledenwerfakties voor jong en oud organiseren.
Er is een avond beschikbaar in de gymzaal waarop reeds een optie is genomen. Ook heb ik vernomen dat de afdeling het initiatief zal steunen. Voor de afwisseling eens een keer positieve geluiden van de bobo's.
Kan ook haast niet anders want deze mensen zitten natuurlijk niet in Zoetermeer maar gewoon in Friesland, Groningen en Drente!
Ik hou je op de hoogte.

Wees gegroet
Frater Venerius