Pagina's

maandag 14 januari 2013

Kan het anders?

Een dag na het kampioenschap is mijn blik alweer naar de competitie gericht. Cooling down in het fitnesscentrum....Nog twee weken en dan de kick-off van de voorjaarscompetitie.
Toch nog even stiekem een terugblik op het LK en de opzet ervan. Zonder mensen tekort te doen, mensen van Panningen die het georganiseerd hebben, is er toch het een en ander aan te merken op het grootste evenement van tafeltennis minnend Limburg. Dat zag niet alleen daags na het toernooi neutraal verslaggever Bas Dingemanse van het LD, maar ook deze tafeltennisliefhebber. Dingemanse schopte een open deur in dat de 'top' van Heerlen verstek liet gaan, waaronder Creemers.

' De meeste senioren reageerde positief op de wijzigingen. De enquête, waar ruim gebruik van is gemaakt, zal uitwijzen of de organisatie op de goede weg is of dat er nog aanpassingen nodig zijn.' staat te lezen op de site van het Lk tafeltennis.

Ik wil hier de kanttekening bij zetten dat de plaatsingslijsten een aanfluiting waren en hoognodig moeten worden geëvalueerd. De plaatsing geschiedde volgens de prestaties van de laatste competitiehelft en zijn mijns inziens niet representatief voor de sterkte in een klasse. Ik denk dat het beter is dat er een ranglijst komt, neem als voorbeeld de opzet van Arno Donners van Sittard. Deze lijst die hij heeft opgesteld is zeker niet meteen bruikbaar, echter heeft een aardige opzet die kan worden bijgeschaafd. Voeg hierbij het tennisranking systeem aan toe en je krijgt een mooi systeem. Een speler die wint van een speler die hoger op de ranking staat, krijgt meer punten, waardoor deze stijgt terwijl het vice versa puntenverlies oplevert. Dat geeft na verloop van tijd echt een reëel beeld van de sterkte.

Daarnaast is het raadzaam om jaarlijks een soort vertegenwoordiging in te stellen van spelers, die hun bevindingen kunnen delen met de mensen op het pluche, die niet of nauwelijks spelen. Ook hierbij geldt zonder mensen te schofferen, dat hun inzet wordt geprezen. Als er dan jaarlijks een vervanging komt van die commissie uit allerlei lagen van de afdeling, is de kans van slagen groot dat het LK een nog grotere happening wordt.

Geen opmerkingen: