Pagina's

zondag 27 januari 2013

Limburgse Bond blundert

Na het behalen van de Limburgse titel in Panningen ging deze schrijver ervan uit dat hij weer zou promoveren naar een D-licentie (deze was vervallen n.a.v. de nieuwe regelgeving om in te delen op competitieresultaat). Dit gesterkt door het laatste stuk dat staat op de website van de bond over toekenning van de licentie E-F-G-H:

 Toernooipunten voor seniorentoernooien
" In de Afdeling Limburg wordt tot nu toe slechts één toernooi gespeeld (LK). Daarom is vastgesteld dat aan de winnaar van de licentieklasse E-F-G-H een hogere licentie wordt toegekend.

Na afloop van een toernooi kan de bondsvertegenwoordiger (extra) punten geven aan (de) betrokken speler(s).

Voor de bepaling van het aantal punten dat op een seniorenevenement kan worden toegekend, zijn een aantal regels vastgesteld. Deze regels kunnen geïnteresseerden opvragen bij de Licentiefunctionaris."




Echter het antwoord van de licentiefunctionaris is hierop negatief. Reden zou zijn dat het nu volgens competitieresultaat is ingedeeld...?!? Echter bovenstaand stuk is toch duidelijk! Er is geen officieel stuk uitgegeven waarin staat vermeld dat promotie niet mogelijk is. Hierdoor gaat deze speler ook namens andere kampioenen in verweer bij de bond. Ondertekende gaat ervan uit dat de fout wordt rechtgezet.

De licentiefunctionaris heeft op de vooraankondiging van deze publicatie op de weblog nog geen reactie gegeven (wederhoor is net zo belangrijk als het geven van mijn mening)

2 opmerkingen:

Guus zei

Hoi leon

misschien heb je wat aan onderstaand stukje. Ik heb zelf ook heel wat mailtjes gestuurd naar de bond over mijn licentie maar elke reden die je naar hun noemt word terug verwezen naar alleen de zaterdag competitie en het % wat je daar gespeeld hebt. Als je andere competities speelt die wel op de site zijn geïndexeerd of je komt ver/wint een toernooi of zoals ook op de site staat:"
•De omschreven eisen voor een licentie zijn een richtlijn. De verantwoordelijke Licentiefunctionaris kan om hem moverende redenen hiervan afwijken. "
Dan gebeurd er eigenlijk niks mee gedaan.




"Het maakt voor de indeling LK niets uit, omdat het licentiesysteem niet meer wordt gehanteerd. Er wordt nu ingedeeld op rating*.

.Alleen voor deelname aan landelijke toernooien is de licentie nog belangrijk.

De betreffende BV bij een landelijk toernooi kan bepalen of er extra punten worden toegekend. Dat zal afhankelijk zijn van het aantal deelnemers.
*Daardoor zal ook de tekst over die ‘extra punten’ komen te vervallen. Dat is nu niet meer van toepassing.

Ook voor de indeling bij landelijke toernooien zal de aan het competitieresultaat gekoppelde rating, de licentie blijven bepalen.

Unknown zei

Hallo Guus,
Bedankt voor jouw reactie. Waarheen heb je jouw beklag gestuurd. Jammer genoeg geeft de functionaris, om mij onbekende reden, geen repliek meer op mijn mails. Heb hem gepubliceerd stuk gestuurd, echter niets meer vernomen.
Is er een officiële bijeenkomst van de bond waari dit soort zaken wordt besproken?
groet leon